LIKOVNA KOLINIJA U VUKOVARSKOJ OPĆOJ BOLNICI

U vukovarskoj Općoj bolnici održava se jednodnevna likovna kolonija "Od srca srcu" na kojoj sudjeluje 25ero članova likovne sekcije KUDa "Varteks".

Ravnateljica bolnice Vesna Bosanac, otvarajući koloniju, podsjetila je kako je tijekom Domovinskog rata veliki broj Vukovaraca našao prognanički dom upravu u Varaždinu.

Istodobno Varaždinci su bili jedni od najbrojnijih dragovoljaca koji su se odazvali 1991. za obranu Vukovara, podsjetila je Bosanac.

Po njezinim riječima u ovogodišnjem državnom proračunu za obnovu vukovarske bolnice osigurano je 7,5 milijuna kuna. "S tim novcima završit ćemo obnovu praonice, kupiti novu opremu za sterilizaciju te CT-uređaj", rekla je, dodajući kako bi ovoga ljeta u sklopu bolnice trebala započeti izgradnja nove poliklinike.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime Udruge branitelja invalida i udovica Domovinskog rata koprivničke Podravke, organizatora kolonije, predsjednik Mladen Pavković istaknuo je kako se održavanjem likovne kolonije želi skrenuti pozornost na Vukovar i njegovu ratnu bolnicu.

Djela nastala na današnjoj likovnoj koloniji ostat će u vlasništvu vukovarske Opće bolnice.

(Hina) xždra ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara