Likud potpisao sporazum s laburistima

Stranka Likud izraelskoga premijera Ariela Sharona potpisala je u četvrtak sporazum s lijevom laburističkom strankom Shimona Peresa i s jednom strankom ultraortodoksnih židova i tako je njegova vladina koalicija dobila parlamentarnu većinu potrebnu za provedbu plana povlačenja iz pojasa Gaze.

Sharon je dogovor s veteranom mirotvorcem Peresom postigao u prosincu prošle godine, no sve je odgađano dok u četvrtak nije sporazumu nije pristupila i stranka Ujedinjenoga judaizma Tore pa je tako Sharon dobio uvjerljiviju većinu u parlamentu.

Prema riječima Sharonova glasnogovornika Assafa Shariva, prvo je s Likudom sporazum potpisala vjerska stranka, a odmah zatim i laburisti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatno će taj sporazum omogućiti Sharonu da nastavi mirovne pregovore s Mahmudom Abasom, umjerenim političarem za kojega se vjeruje da će 9. siječnja pobijediti na izborima za nasljednika palestinskoga predsjednika Jasera Arafata, te da će se lakše nositi sa sve glasnijim židovskim doseljenicima koji prijete da će se opirati evakuaciji s okupiranoga područja Gaze.

(Hina) xvm ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara