LINIĆ: HRVATSKA UVIJEK PONOSNA NA ANTIFAŠIZAM

"Hrvatska će se uvijek ponositi antifašizmom, a mjesta za Lončara i njemu slične neće biti", rekao je danas potpredsjednik Vlade Slavko Linić na središnjoj proslavi Dana antifašističke borbe u Primorskogoranskoj županiji na planini Tuhobiću nedaleko od Rijeke. L

Nezavisni saborski zastupnik Ivo Lončar prošlog je tjedna u Saboru komunističku partiju i njezine simbole (zvijezdu, srp i čekić) nazvao zločinačkima, a Tita jednim od najvećih zločinaca u povijesti.

Linić je rekao da je "sretan što Lončar postoji" jer je u razgovoru s nazočnim antifašistima u njima "ponovno vidio bijes, novu snagu i otpor prema takvim ljudima."

"Takvi, koji žele pokazati svoju istinu i zemlju vratiti u mrak, neće proći", rekao je Linić, dodajući da je u posljednjih 60 godina bilo trenutaka kada su antifašisti bili cijenjeni, ali i trenutaka "kada se probudila mržnja onih koji su bili na pogrešnoj strani". Istaknuo je kako "oni ni danas ne miruju i žele opravdati svoja nedjela, ali na njih ne treba gubiti vrijeme".

Govoreći o antifašizmu u Drugome svjetskom ratu Linić je istaknuo okupljenim antifašistima i borcima: "Znali ste se obračunati s njemačkim i talijanskim fašistima te domaćim izdajnicima - ustašama, a to je Hrvatsku svrstalo na stranu pobjednika."
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da će se novi naraštaji "uvijek sjećati te borbe i biti ponosni na sve što su gradili u socijalističkoj Hrvatskoj", te da je u to doba "učinjeno puno dobroga što je ugrađeno u temelje naše domovine".

"Teško mi je kada vidim koliko se toga odričete da bi mladima sutra bilo bolje iako u ovim godinama trebate bolji život i mirovine", rekao je Linić, te dodao da su "početkom 90-ih godina na vlasti bili oni koji su krali i nisu znali upravljati" onim što su stvorili oni prije njih.

"Odricanje nije lako, ali znam da ste u stanju to činiti upravo u inat onima koji bi rado vratili poražene snage i bogatili se na vaš račun", rekao je Linić i poručio: "Ponosni na prošlost, a spremni i vrijedni za pobjede i bolju budućnost!"

(Hina) hšup az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara