LINIĆ I ŽUVANIĆ S BAVARSKIM GOSPODARSKIM IZASLANSTVOM

Potpredsjednik Vlade Slavko Linić i ministar pomorstva, prometa i veza Roland Žuvanić razgovarali su u četvrtak na odvojenim sastancima s bavarskim ministrom gospodarstva, prometa i tehnologije Ottom Wiesheuom, koji predvodi višečlano bavarsko gospodarsko izaslanstvo u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj.

Kako je priopćeno iz Vlade RH, teme razgovora bile su hrvatsko- bavarska gospodarska suradnja te mogućnosti daljnjeg unapređenja suradnje u sektoru prometnog povezivanja. Razmijenjene su informacije o izgradnji prometnica u Hrvatskoj, posebice autocesta, zatim željezničkih pravaca, hrvatskih zračnih luka te o Luci Rijeka.

Ministar Žuvanić upoznao je svoga bavarskog kolegu s hrvatskim četverogodišnjim planom izgradnje prometnica, prijedlogom novog Zakona o željeznici i Programu restrukturiranja i modernizacije Hrvatskih željeznica koji su u saborskoj proceduri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatska Vlada ima dobre rezultate iza sebe, ima snažnu potporu zemalja članica Europske unije i odlučna je na ubrzavanju reformi, rekao je Linić te zahvalio bavarskom ministru i predstavnicima mnogobrojnih tvrtki na interesu koji pokazuju za suradnju i unapređivanje gospodarstva u Hrvatskoj kao i u pogledu prometnog povezivanja.

Wiesheu je pozvao Linića i Žuvanića na Sajam transporta i logistike koji se održava 19. i 20. svibnja u Muenchenu.

(Hina) pp br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara