LINIĆ NA PROSLAVI 1. SVIBNJA U RONJGI: HRVATSKA ZAVRIJEDILA ULAZAK U EU

Saborski zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) Slavko Linić rekao je danas na proslavi Međunarodnog praznika rada u izletištu Ronjgi nedaleko od Rijeke da danas "svi čestitaju zemljama koje su postale nove članice Europske unije" te da "Hrvatska, nažalost, iako je zavrijedila, nije među njima".

Linić smatra da vlast prije 2000. nije znala rad naroda pretvoriti u uspjeh te da je udaljila Hrvatsku od Europe.

"Socijaldemokrati su dokazali da je desetogodišnji nerad i političku neodgovornost moguće nadoknaditi", rekao je Linić i ustvrdio da se za četvrogodišnje koalicijske vlasti Hrvatska politički pridružila Europi, te da je "rad stavljen na prvo mjesto."

Istaknuo je da je koalicijska vlast poštivala odluke Haaškog suda i morala uspostaviti tržišnu ekonomiju, te da su zbog toga bili prozivani kao izdajice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o radu nedjeljom, rekao je da svaka izvršna vlast mora osigurati jedan dan odmora na tjedan, a svaki rad nedjeljom mora biti plaćen.

Praznik rada tradicionalno je u Ronjgima proslavljen u sklopu Dana SDP-a, koje organizira riječka Gradska organizacija te stranke, a održavaju se početkom svibnja. Na proslavi je bilo nekoliko stotina građana, a SDP je priredio oko 4000 porcija graha.

(Hina) xhšup yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara