Lisica usred Londona ušla u kuću i izgrizla devetomjesečne blizanke

Tekst: S.C.H.
Foto: Ilustracija

DEVETOMJESEČNE blizanke Lola i Isabella Koupparis teško su danas ozlijeđene u napadu lisice, koja se ušuljala kroz otvorena vrata kuće u istočnom dijelu Londona i izgrizla djevojčice koje su spavale u svojim krevetićima.

Prema izjavama policije, blizanke i njihov četverogodišnji brat spavali su u dječjoj sobi na katu kuće u Hackneyju u istočnom Londonu dok su njihovi roditelji u prizemlju gledali televiziju. Lisica se, kako se čini, ušuljala kroz vrata kuće koja su bila otvorena zbog vrućine, te krenula na kat i napala djevojčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka blizanki Pauline Koupparis ispričala je da ju je iznenadio neobičan zvuk poput neprirodnog dječjeg plača koji je dopirao iz dječje sobe. Kad je otišla na kat, u dječjoj je sobi zatekla lisicu koja nije pokazivala nikakav strah, već je mirno odšetala iz kuće. Djevojčice su odmah prebačene u bolnicu, a njihovo je stanje opisano kao "ozbiljno, ali stabilno". Njihov brat je ostao neozlijeđen.

Kako prenosi britanski Guardian, lisice su prilično česti posjetitelji u istočnom dijelu Londona, pogotovo u Hackneyju, koji graniči sa zaštićenim parkom Lea Valley. Lokalno stanovništvo svjedoči da životinje sve hrabrije ulaze u dvorišta, a neke su se u njima i naselile, no ovo je, kako tvrde, prvi put da je lisica napala čovjeka.    

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara