Ljajić: Uhićenje Mladića samo je tehničko pitanje

Ljajić: Uhićenje Mladića samo je tehničko pitanje

VLASTI Srbje i Crne Gore u 2006. godini pojačat će napore kako bi se uhitilo bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratko Mladić, a njegovo privođenje sada je samo tehničko, a ne političko pitanje, smatra predsjednik Nacionalnog vijeća SCG za suradnju s haškm tribunalom Rasim Ljajić.

Ljajić je u intervjuu sarajevskom "Dnevnom avazu" rekao kako uskoro slijedi uspostava nacionalnog vijeća za sigurnost koje bi trebalo koordirati rad civilnih i vojnih obavještajnih službi u SCG čega do sada nije bilo.

Ljajić je potvrdio kako je Mladić sve do studenog 2005. godine primao mirovinu u Srbiji.

"To je ogroman propust. Mi smo dobijali uvjeravanja da se to ne radi ali se ispostavilo da njegova supruga i još dva časnika vojske - jedan umirovljeni a drugi djelatna vojna osoba - podižu Mladićevu mirovinu", pojasnio je ovaj dužnosnik.

Skandaloznu činjenicu da Mladić i dalje prima mirovinu od Srbije otkrio je novi ministar obrane SCG Zoran Stanković, a Ljajić je najavio kako sada slijedi istraga o tome tko je još od časnika VSCG bio u kontaktu s haaškim bjeguncem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljajić je također potvrdio kako se vlastima u Beogradu sve češće stavlja do znanja da je su odgovorne i za privođenje Radovana Karadžića.

Ta će obveza biti spomenuta i u zakonu kojim će američki Kongres uvjetovati dalju financijsku potporu SAD Srbiji.

Za izručenje Karadžića i Mladića, kazao je Ljajić, nema posebnih rokova osim što se zna da se ta obveza mora ispuniti odmah.

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara