Ljerka Ercegović puštena iz pritvora

BIVŠA predsjednica Uprave Hrvatske poštanske banke Ljerka Ercegović puštena je jučer iz pritvora Okružnog zatvora u Rijeci i u nastavku postupka u tzv. aferi Fenixve branit će se sa slobode, potvrđeno je danas na Županijskom sudu u Rijeci.


Ercegović, osumnjičena da je zloporabom položaja i ovlasti oštetila HPB za 10 milijuna njemačkih maraka, puštena je zbog isteka roka od dva mjeseca zadržavanja u pritvoru. Istražni sudac Duško Tišma odluku o ukidanju pritvora zbog isteka roka donio je u petak.

Drugoj dvojici osumnjičenika za kaznena djela u postupku Josipu Bepu Španjolu i Branku Vukušiću pritvor istječe danas te bi o njihovu puštanju iz pritvora odluku trebalo donijeti Izvanraspravno vijeće. Četvrtom osumnjičeniku Milošu Španjolu pritvor istječe sredinom tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ercegoviće se sumnjiči da je odobrila izdavanje kredita riječkoj tvrtci Fenixve za gradnju garaže i stambeno-poslovnog kompleksa u središtu Rijeke. Miloš Španjol, tadašnji direktor Fenixvea, sumnjiči se da je iznos tog kredita prenio na račun tvrtke GHB u čijem je vlasništvu opatijski casino "Rosalia". Na čelu tvrtke GHB bio je Branko Vukušić, a većinski vlasnik brat Miloša Španjola, Josip Bepo Španjol.

(Hina) dsil dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara