Ljevoruki ubojica "zemunskog klana" bio unajmljen da likvidira Ivu Pukanića?

IAKO zagrebačka policija tvrdi kako im Ivo Pukanić u danima prije svog ubojstva nije prijavio nikakve prijetnje, srpski tabloid Press od svojih izvora je dobio drugačije informacije. Press piše kako je Pukanić prije desetak dana zagrebačkoj policiji prijavio da mu nepoznate osobe prijete smrću i da su unajmili odbjeglog pripadnika "zemunskog klana" Sretka Kalinića da ga ubije.

Sretko Kalinić zvani Beli jedan je od najsurovijih pripadnika "zemunskog klana", čovjek za kojim Srbija i dalje traga i koji je u odsutnosti osuđen na 40 godina zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu premijera Zorana Đinđića. Sretko Kalinić jedan je od rijetkih pripadnika "zemunskog klana" koji je i dalje u bijegu iako su srpski mediji nekoliko puta pisali kako ga je policija locirala (spominjalo se čak i da je viđen u Hrvatskoj), ali Beli je specijalcima redovito uspjevao pobjeći. U travnju prošle godine Kalinić je čak viđen kako šeće trgovačkim centrom "Mercator" u Novom Beogradu, ali ni tada nije uhićen. Nakon toga vjerojatno je pobjegao iz Srbije, a njegova lokacija i dalje je nepoznata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretko Kalinić bio je zvijer od čovjeka. U stvari, zvijer je blaga riječ", izjava je kojom je Belog opisao još jedan bivši pripadnik "zemunskog klana" koji je surađivao sa srpskom policijom u sklopu akcije "sablja", Dejan Milenković Bagzi. Prema pisanju srpskih medija, Kalinić je svojevremeno od vođe svoje banda Dušana Spasojevića čak tražio da mu dozvoli da pobije cijelu obitelj svoje supruge i to samo zato što mu je "bilo važno da ubija". Kalinić, koji se od policije uspješno skriva već više od pet godina, u beogradskom je kriminalnom podzemlju osim kao "čovjek zvijer" poznat i kao "ljevoruki ubojica" jer se tvrdi da je većinu svojih likvidacija počinio lijevom rukom. S Miloradom Ulemekom Legijom Kalinić se navodno sprijateljio u Krajini tijekom rata, kada je Legija primijetio njegov talent za ubijanje. O Kalinićevoj brutalnosti svjedoče priče kako je 1999. na Kosovu iz čista mira izmasakrirao jednog muslimana koji je krajnjega prolazi na biciklu ili da je jednoj od svojih žrtava nakon ubojstva kosti smrskao čekićem i utapao ih u kiselinu kako bi brže gorjele. Kalinića su njegovi poznanici iz "zemunskog klana" opisivali kao čovjeka velike fizičke snage koji "može u jednom dahu pretrčati 80 kilometara".

P.V.
Foto: Blic

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara