Ljubičić: Nije učinjen propust pri prvom pregledu pretučenog dojenčeta

POMOĆNIK ministra zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić izjavio je popodne kako je Povjerenstvo Ministarstva zaključilo, na temelju inspekcijskog nalaza u Klinici za dječje bolesti, da nije učinjen propust u medicinskom tretmanu jednomjesečnoga dječaka, koji je 10. veljače u Klaićevoj bolnici prvi put pregledan zbog ozljeda koje mu je nanio otac.

Povjerenstvo je stručno mišljenje donijelo na temelju medicinske dokumentacije i očitovanja svih sudionika u tom događaju, izjavio je Ljubičić Hini.

"Kada je riječ o tri frakture lubanje, koje su kod dječaka naknadno utvrđene, Povjerenstvo smatra da postoji golema razlika između kliničke slike dječaka koji je dobro i rentgenskih nalaza, ali se ne može točno utvrditi kada su te frakture nastale", rekao je Ljubičić.

Inače, od predstojnika Klinike za dječju kirurgiju Klaićeve bolnice Božidara Župančića danas se doznaje kako se jednomjesečno muško dojenče, koje se nakon očeva zlostavljanja liječi u toj bolnici, osjeća dobro, a prijelomi glave lagano zacjeljuju te ne bi trebali ostaviti posljedice.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara