Ljubičić: U domu u Brezovici nema naznaka nasilja nad djecom

Nakon završenog inspekcijskog nalaza u Caritasovu dječjem domu u Brezovici, ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić izjavio je danas kako nisu pronađene nikave nepravilnosti u radu doma te da nema naznaka o zlostavljanju štićenika doma u ovoj i prošloj godini.

"Bitno je da u ovom trenutku sve funkcionira dobro i nema naznaka nasilja", izjavio je Ljubičić nakon današnje konferencije za novinare u Ministarstvu zdravstva.

Dodao je kako će nalaz proslijediti Uredu pravobraniteljice za djecu te ponovio da ne želi biti odgovoran za događaje iz vremena mandata prethodne Vlade, koja ih nije riješila.

Mediji su nedavno objavili nalaz inspekcije Ministarstva rada i socijalne skrbi iz 2002. po kojem je u Caritasovu domu bilo zlostavljanja djece.

Inspekcija Ministarstva zdravstva utvrdila je, po Ljubičićevim riječima, da u domu postoje određeni stručni problemi vezani uz neodgovarajući stupanj edukacije pojedinih djelatnika, što će Ministarstvo riješiti.

Ipak, struktura kadrova puno je bolja nego ranije, radilo se na edukaciji djelatnika pa je i pristup štićenicima individualniji, dodao je Ljubičić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara