Ljubljana: Papa dao uzor kršćanskog života

BIVŠI slovenski predsjednik Milan Kučan u izrazima sućuti ljubljanskom nadbiskupu ocijenio je da je Papa Ivan Pavao II. bio "velik čovjek 20. i 21. stoljeća" koji je svojim djelovanjem, mudrošću i hrabrošću pridonio da "čovječanstvo nije zastranilo u potpuni kaos i samouništenje".

Slovenski premijer Janez Janša na konferenciji za novinare izrazio je veliku zahvalnost svojih sunarodnjaka Papi koji je zaslužan za "širenje prostora slobode i demokracije na srednju i istočnu Europu" kao i za potporu slovenskoj samostalnosti i državnom priznanju, te da je u susretima sa Slovencima pokazivao svoju naklonost i poštovanje njihova identiteta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski elektronički mediji u posebnim emisijama podsjećaju i na dva Papina pastoralna posjeta Sloveniji te ističu da je Ivan Pavao II. bio i "slavenski" papa, veliki komunikator i govornik, te da je u sudbonosnim trenucima raspada bivše Jugoslavije bitno pridonio međunarodnom priznanju Slovenije i Hrvatske.

Slovenska vlada u ponedjeljak će donijeti odluku o proglašenju dana žalosti povodom smrti Ivana Pavla II. Kako je u nedjelju izjavio glasnogovornik vlade Jernej Pavlin, predviđa se da to bude dan pogreba Svetog Oca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara