Ljubo Jurčić: Nemam pojma o bilo kakvoj smjeni

Ljubo Jurčić: Nemam pojma o bilo kakvoj smjeni

Tekst: S.C.H.
Foto: Index

ŠPEKULACIJE pojedinih medija prema kojima je Vlada s mjesta predsjednika Nadzornog odbora Podravke smijenila SDP-ovog gospodarskog stručnjaka Ljubu Jurčića, a na njegovo mjesto postavila predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadana Vidoševića pokazale su se netočnima.

"Ne znam ništa o bilo kakvoj smjeni i sve što znam pročitao sam u medijima", izjavio je Jurčić za Index. On kaže kako se jučer susreo s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor, s kojom je razgovarao o predstojećoj skupštini dioničara Podravke.

"Vidio sam se s premijerkom, nismo razgovarali ni o kakvoj smjeni"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Razgovarali smo o pojedinostima nastupa na toj skupštini i planu rada. Moja smjena uopće nije bila predmet razgovora niti je premijerka rekla bilo što vezano uz moj navodni odlazak", rekao nam je Jurčić, potvrdivši da je proteklih dana zbog skupštine razgovarao i s pojedinim dioničarima Podravke, predstavnicima fondova koji imaju udjela u tvrtki i Ministarstva gospodarstva te da nitko od njih nije spomenuo bilo kakvu smjenu. On je podsjetio kako skupština ne može razriješiti članove NO-a, već to može učiniti jedino Vlada.

Podsjetimo, dio je medija objavio informaciju prema kojoj je premijerka Kosor odlučila smijeniti Jurčića s mjesta prvog čovjeka NO-a Podravke i na njegovo mjesto postaviti Nadana Vidoševića. Uz njih, u NO bi, prema istim izvorima, trebali ući i bivši župan i direktor koprivničke poslovnice Croatia osiguranja, HDZ-ovac Nikola Gregur, kojega su navodno predložili Vladini fondovi HFP i HZMO te koprivnička dogradonačelnica, SDP-ovka Vesna Želježnjak kao predstavnica Udruge malih dioničara Podravke.

Jutarnji list je prenio kako su se s tim prijedlogom predstavnici hrvatske države namjeravali pojaviti u četvrtak na skupštini dioničara Podravke, te da je smjena dogovorena na sastanku premijerke i njenog glavnog koalicijskog partnera Josipa Friščića.

No Večernji list takvu je informaciju odmah demantirao, tvrdeći kako su i Jurčić i Vidošević izjavili da špekulacija nije točna i da nema nikakve smjene u NO-u Podravke. Isto je potvrdio i Ljubo Jurčić u izjavi Indexu. Drugim riječima, skupština dioničara Podravke u četvrtak trebala bi proteći bez većih potresa, bar kada je u pitanju sastav Nadzornog odbora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara