Ljubo Jurčić: Nije istina da odlazim iz Podravke

Tekst: J.Š.
Foto: Index

"NIJE istina da sam najavio da ću podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora Podravke", kazao je za Index Ljubo Jurčić nakon nekih medijskih natpisa o tome da će podnijeti ostavku jer njegov prijedlog za Upravu Podravke nije prošao. Na dan kada se glasovalo o novoj-staroj Upravi Podravke, Jurčić je ostao suzdržan, a što ne znači, poručuje, da je time htio najaviti svoju ostavku, niti je o tome govorio ikad nakon glasovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danima prije sam razgovarao sa članovima Nadzornog odbora i znao sam da postoji dovoljan broj glasova za izglasavanje Uprave. Moj je prijedlog bio drugačiji. Htio sam da u Upravu uđu oni koji su predloženi od strane većinskih vlasnika, a to su fondovi. Zato sam iskazao rezervu", kazao nam je Jurčić dodajući kako je njegov prvi zadatak upravo izvršen, a to je odabir Uprave, a što je "prvi korak ka stabilizaciji Podravke". "A sada, vidi li se mene i dalje u poslovanje Podravke i kako će se nastaviti pregovori, to ćemo tek vidjeti", zaključio je Jurčić.

Podsjetimo, Jurčić je zasjeo na čelo Nadzornog odbora Podravke nakon što je zbog afere Spice dotadašnja Uprava tog poduzeća završila u istražnom zatvoru. Premijerka Jadranka Kosor Podravku je u ponedjeljak ponovno vratila u ruke politici, odnosno svome koalicijskom partneru HSS-u, iako je Jurčićeva glavna misija i bila izbaciti politiku iz tog poduzeća. Na čelo Podravke tako je postavljen HSS-ov Miroslav Vitković, a prilikom glasovanja Jurčić je ostao suzdržan, zbog čega se nagađalo da bi mogao podnijeti ostavku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara