Ljubomir Čučić se nije javio na izdržavanje zatvorske kazne

Ljubomir Čučić se nije javio na izdržavanje zatvorske kazne

LJUBOMIR ČUČIĆ danas se nije javio u odjel za dijagnostiku u Remetincu na izdržavanje zatvorske kazne, koju je dobio zbog zlostavljanja bivše supruge Magali Boers. Iz Remetinca je Čučić trebao biti upućen na izdržavanje kazne u jednu od hrvatskih zatvorskih ustanova.

Naime, u Županijskom sudu u Sisku prošlog petka potkraj radnog vremena, zaprimljena je nova Čučićeva zamolba za odgodu početka izdržavanja kazne.

Čučić je zamolbu za novu odgodu poslao iz Francuske, gdje se nalazi zbog procesa na sudu u Parizu na kojem se odlučuje o skrbi nad njegovim kćerima Sarom i Larom.  Sutkinja Ljubica Rendulić Holcer odbila je danas prijepodne Čučićevu molbu kao neosnovanu i odredila novi rok u kojem se Čučić mora javiti na izdržavanje zatvorske kazne a to je srijeda 5. studenoga ove godine.

Ukoliko se ne javi 5. studenog, slijedi tjeralica

Sada su napokon iscrpljeni pravni postupci kojeg su Čučić i njegova odvjetnica Nataša Čučić poduzimali kako bi zaustavili i spriječili Čučićev odlazak u zatvor. Moguća nova žalba ne može odložiti izvršenje i Čučić se 5. studenoga mora javiti u Remetinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko se Ljubomir Čučić 5. studenoga ne javi na izdržavanje kazne, bit će izdan policiji nalog da ga privede, a ukoliko se ne vrati iz Francuske, Županijski sud u Sisku raspisat će i međunarodnu tjeralicu.

U zatvor trebao još 6. listopada

Bivši diplomat je u zatvor trebao otići još 6. listopada, ali je sutkinja Ljubica Rendulić Holcer tada usvojila njegov zahtjev za odgodom, čime mu je omogućila da prisustvuje raspravi o skrbništvu u parizu.

Nakon povratka iz Francuske uputio je apel hrvatskoj javnosti i državnim tijelima u kojemu navodi kako je od francuskog suda tražio da se djeci osigura pravo na obje kulture (hrvatsku i francusku) i sekularni odgoj i školovanje, a to isto traži i od hrvatskih državnih organa. Raspravnog suca Marka Benčića iz Zagreba, koji ga je i osudio zbog zlostavljanja Magali Boers, pozvao je da po hitnom postupku proslijedi njegove zahtjeve za izvanrednim pravnim lijekovima Vrhovnom sudu RH.

D.M.
Foto: cro112.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara