Ljuština bijesan: Nisam Kečkešu govorio da ne smije rušiti Mamića, to je bila šala

Foto:Tomislav Kristo/Cropix

RAVNATELJ kazališta Kerempuh i jedan od najbližih Bandićevih suradnika Duško Ljuština, navodno je upozorio glumca Hrvoja Kečkeša da se javno ne angažira oko inicijative "Zajedno za Dinamo", koja mjesecima inzistira na odlasku Zdravka Mamića. Prema našim informacijama iz navijačkog miljea bliskog Kečkešu, nije se radilo ni o kakvoj prijetnji, nego o činjenici da Ljuština ne želi da član njegovog ansambla kojemu daje plaću, ima posla s navijačima koji ruše maksimirskog gazdu Mamića, čovjeka pod političkom zaštitom gradonačelnika Bandića.

Oba aktera ove priče, međutim, tvrde da su se šalili na račun Kečkeševog navijačkog aktivizma, a zli jezici su, uvjeravaju, do medija proturili potpuno iskrivljenu verziju "koja nema veze s mozgom".

Kečkeš: Duško i ja smo se zafrkavali

"Radilo se o dobroj zafrkanciji između Duška i mene. Jednom prilikom me pitao rušim li ja to upravu, a ja sam mu odgovorio da rušim, ali ne Kerempuhovu, nego Dinamovu" izjavio je Kečkeš. Glumac tvrdi da ne postoji osoba koja bi mu prijetnjom mogla zabraniti angažman za smjenu za kluba uz kojega je vezan cijeli život. "U toj sam priči s prijateljima s kojima od osamdesetih idem na Dinamove utakmice. Nikad ih ne bih iznevjerio", uvjerava Kečkeš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljuština: Nemojte me svađati s glumcima

Za razliku od glumca, koji je na upite odgovarao flegmatično, Ljuština se odmah uzrujao i poručio da se radi "o jednoj od većih budalaština koje je ikad u životu čuo". O terminima prijetnja, upozorenje, pa čak ni sugestija, uopće nije želio diskutirati, ali nam je do u detalj prepričao kako se izrodila teorija da je zamjerio Kečkešu navijanje kontra Mamića. Dodao je da ga Index sustavno uništava.

"Pa ljudi moji, vi ste jednom napisali da sam ja pobornik folka u Zagrebu, a među prvima sam osnivao rock bendove u ovom gradu! Evo što se dogodilo: vraćao sam se s izvršnog odbora Dinama kad je nekoliko tisuća navijača iz te inicijative prosvjedovalo pred stadionom i tamo sam vidio Keču. Poslije sam našim glumcima ispričao da pod prozorom viče "dolje uprava", a oni su pomislili da je pod prozorom kazališta i da ruši upravu teatra. Onda sam im objasnio da je bio pod prozorima stadiona i da zapravo hoće srušiti maksimirsku upravu. Eto cijele storije" ispričao je Indexu Ljuština.

Osim inspirativne rasprave o tome kako ga Index tretira u svojim tekstovima, najpoznatiji zagrebački brk zaključno je poručio. "Je... mi se ako me svađate s političarima. Samo me nemojte svađati s glumcima", poručio je.

Što god bilo i kako god bilo, Kečkeš i dalje uredno glumi u Kerempuhovim predstavama i prima plaću, no vrijedi vidjeti hoćemo li ga pod maksimirskim tribinama viđati i kod novih inicijativa za svrgavanje rabijatnog maksimirskog gazde.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara