Lokaliziran požar kod Ninskih Stanova, požar kod Vodnjana zahvatio 10 hektara

POŽAR kod Ninskih Stanova koji je izbio danas poslijepodne i zbog jake bure rasplamsao se i približio naseljenim područjima oko Nina i šumi prema Šepurinama lokaliziran je u 17,20 sati, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje.

U 18,15 sati Državni centar za obavješćivanje primio je obavijest o požaru na području Vodnjan-Gajama na području Istarske županije. Gori trava i nisko raslinje na površini od oko deset hektara. Požar je još aktivan, a gase ga vatrogasci iz javnih vatrogasnih postrojba Pule i dobrovoljnih vatrogasnih postrojba s područja županije. Zatražena je i pomoć zračnih snaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za područje Zadarske županije u 16,55 sati primljena je dojava o još jednom požaru i to na području Smokovića. Požar koji je još aktivan gase vatrogasci s područja te županije uz povremenu pomoć tri kanadera, a gori trava i nisko raslinje na površini od oko 25 hektara.

Aktivni su još i požari u Šibensko-kninskoj županiji na području Miljevaca i Mratova kod Drniša, kao i požar u Splitsko-dalmatinskoj županiji na području Vrlika-Koljni-Modraši u kojemu gori trava, nisko raslinje i makija u miniranome području.

Požar koji oko 15 sati buknuo u Okrugu Gornjem na Čiovu, u kojem je gorjela borova šuma na površini od 2 hektara, ugašen je u 17,15 sati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara