Lokalizirani šumski požari na području Komina, Kaštel Sućurca i Hrvaca

Šumski požar na području Komina, kod Ploča, lokaliziran je kasno sinoć oko 22 sata, a izgorjelo je 30 hektara borove šume i niskog raslinja, izvijestio je jutros Državni vatrogasni operativni centar MUPa u Divuljama.

Dojava o požaru stigla je oko 12,15 sati, a u gašenju su sudjelovali vatrogasci Interventne vatrogasne postrojbe Dubrovnik, vatrogasci javnih vatrogasnih postrojba (JVP) Ploče i Metković, dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Slano i Slivno te pripadnici Hrvatske vojske, izviđačko-navalni zrakoplov, helikopter i protupožarni zrakoplov kanader.

Lokaliziran je i veliki požar kod Kaštes Sućurca. Dojava o požaru stigla je jučer oko podneva, a izgorjelo je 70 hektara borove šume i niskog raslinja,dok je su u Sućuračkom Gaju izgorjeli lovačka kuća i jedna vikend kućica. Požar su gasile sve snage splitskoga, trogirskoga i kaštelanskog područja, interventna vatrogasna postrojba MUP-a iz Divulja i Šibenika te pripadnici Hrvatske vojske iz Divulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom gašenja lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac, a jedno vatrogasno vozilo je oštećeno.

Veći šumski požar kod mjesta Hrvace, na sinjskom području lokaliziran je sinoć oko 19,30 sati. Vatra je buknula jučer oko 15,30 sati, a u gašenju su sudjelovali vatrogasci DVD-a Sinj, Trilj, Muć, djelatnici Hrvatskih šuma i policija, te protupožarni zrakoplov kanader. Izgorjelo je oko 10 hektara borove šume.

(Hina) xsp/pp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara