Lokalne televizije koje se prodaju Pinku ostaju bez koncesije?

NAKON što je srpska televizija Pink najavila svoj veliki dolazak na hrvatsko medijsko tržište te preuzimanje nekoliko lokalnih hrvatskih televizijskih postaja, među kojima je i kutinska Nezavisna televizija (NeT), oglasilo se Vijeće za elektroničke medije koje je upozorilo kako bi NeT mogao ostati bez koncesije, koja mu je produljena krajem travnja ove godine.

Vijeće u svom priopćenju podsjeća kako su "nakladnici dužni poštivati ugovore o koncesiji" te kako "u slučaju nepoštivanja ugovora mogu ostati bez koncesije". Naime, promjena vlasništva televizije znači i izmjenu uvjeta emitiranja programa, programske sheme i ostalih tehničkih odredbi koje su bile na snazi u trenutku dodjele koncesije.

Stoga iz Vijeća napominju kako "ukoliko daljnji postupci nakladnika ukažu na nepravilnosti u poslovanju ili se utvrdi da su u ponudi za dodjelu koncesije dani netočni podaci, koji su utjecali na donošenje odluke o odabiru ponude ili se ne bude poštivao Ugovor o koncesiji, Vijeće može oduzeti koncesiju, kao i poduzeti druge zakonski propisane mjere kako bi nakladnik uskladio svoje poslovanje sa hrvatskim propisima".

Podsjetimo, unatoč medijskim napisima kako je Željko Mitrović, vlasnik Pink TV-a, već kupio NeT za 2,5 milijuna eura, direktor NeT-a, Zvonimir Kabelko, tu je informaciju demantirao prošlog tjedna, rekavši kako je istina da se sastao sa Mitrovićem, no kako nisu postigli dogovor oko preuzimanja većinskog udjela te hrvatske televizijske postaje. Rekao je i kako će se pregovori nastaviti.

Na popisu poželjnih "udavača" Pink TV-a su se osim NeT-a našle i Gradska televizija Zadar, TV Dalmacija, riječka RiTV, pazinski NIT te osječka TV Slavonija i Baranja. Je li Mitrović bacio oko na još koju lokalnu televizijsku postaju nije poznato, jednako kao ni u kojoj su fazi pregovori o njihovoj kupnji.

I.M.
Foto: Blic/Net TV

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara