LOKALNI IZBORI U LOKVAMA I FUŽINAMA

Na prijevremene lokalne izbore za Općinska vijeća Lokava i i Fužina danas je do 11 sati u Lokvama glasovalo 230 birača ili 23 posto, a u općini Fužine 313 ili 19 posto, izvijestila su izborna povjerenstva.

U obje općine bira se po 11 članova općinskih vijeća.

U Lokvama su kandidacijske liste predale političke stranke HDZ, HNS, HSS, HSLS, PGS i SDP, a u Fužinama HDZ, HNS, HSS, PGS i SDP te Nezavisna lista nositelja Marinka Kauzlarića. Sve stranke na izborima samostalno nastupaju.

Na biračkom popisu Općine Fužine je 1623 birača, a Lokava 997. Obje općine imaju manje od 3.000 stanovnika, te nakon izbora u njima neće biti ustrojeno općinsko poglavarstvo nego će, prema zakonu, sve odluke donositi općinsko vijeće.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Fužinama se lokalni izbori održavaju prvi puta od redovnih izbora 2001., a u Lokvama su u međuvremenu održani još jedni, neuspješni izbori za članove Općinskog vijeća.

U Fužinama je na vlasti nakon lokalnih izbora bila koalicija SDP-a, HNS-a i Nezavisne liste Marinka Kauzlarića, a u Lokvama koalicija SDP-a, HNS-a, PGS-a i HSS-a.

Zbog kriza koje su postojale u radu općinskih vijeća u objema općinama Vlada je, do izbora, u obje imenovala svoga povjerenika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara