London: Uhićene tri žene u vezi istrage o atentatima

BRITANSKA policija u srijedu je navečer privela tri žene koje se sumnjiče da su pružile smještaj osobama povezanim s atentatima izvršenim 21. srpnja u glavnom gradu Velike Britanije, objavio je u četvrtak Scotland Yard.

"One su privedene zbog toga što su pružile smještaj" osobama povezanim s terorističkim napadima u Londonu, kazala je glasnogovornica Scotland Yarda..

Tri žene privedene su u četvrti Stockwell, u južnom dijelu Londona, a nakon saslušanja zadržane su u pritvoru.

U okviru istrage o terorističkim napadima dosada je britanska policija privela ili uhitila ukupno 12 osoba, među kojima je i jedan od navodnih počinitelja napada Jasin Hasam Omar. Omar je navodno pokušao aktivirati bombu na stanici podzemne željeznice Warren Street, na sjeveru Londona.

Prema pisanju britanskog tiska od četvrtak, britanska policija je otkrila šesnaest bombi u jednom vozilu, kojim su se služili počinitelji napada izvršenih 7. srpnja u Londonu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski novine u četvrtak objavljuju i fotografije tih eksplozivinih naprava.

Vozilo u kojem su bombe pronađene, prema pisanju tiska, iznajmio je Shahzad Tanweer, a zatim ga je ostavo na parkiralištu u Lutonu, 50 kilometara sjeverno od Lodnona.

Otkriće ovih bombi, piše The Independent, "moglo bi značiti da se negdje još krije druga teroristička ćelija".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara