Londonska policija priznala da ubijeni muškarac nije imao veze s napadima

BRITANSKA policija u subotu je u priopćenju priznala da muškarac kojeg je ubila u petak nije povezan s napadima na London u četvrtak, nazvavši ubojstvo tragičnim i žaljenja vrijednim.

"Sad smo uvjereni da on nije bio povezan s događajima u četvrtak", kaže se u priopćenju Scotland Yarda.

"Tragedija je kad netko izgubi život u takvim okolnostima i Metropolitanska policija žali zbog toga", kaže se u priopćenju.

U petak navečer je ravnatelj Scotland Yarda Ian Blair rekao kako je policija ubila jednog muškarca u akciji "izravno povezanoj s antiterorističkom operacijom koja je u tijeku".

Policija, koja je tragala za četvoricom muškaraca koji su pokušali izvesti bombaške napade na londonski prometni sustav u četvrtak, dva tjedna nakon napada u kojima je poginulo 52 ljudi, ubila je čovjeka koji je bio pod njezinim nadzorom i nije htio poslušati naredbu da se zaustavi. Očevidac koji kaže da je bio udaljen pet metara od mjesta događaja tvrdi kako je policajac iz neposredne blizine ispalio pet metaka u glavu čovjeka koji je već bio na zemlji.

Okolnosti u kojima je ubijen taj čovjek predmet su istrage, a ubojstvo su već osudile muslimanske skupine, izražavajući zgražanje nad činjenicom da je žrtva bila nedužna.

"Zastrašujuća je činjenica da sad ljudima dopušta da ubijaju samo tako, na temelju sumnje", rekao je Azzam Tamimi iz Muslimanske udruge Britanije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara