Londonski kritičari "Veru Drake" proglasili najboljom

Filmska drama "Vera Drake" britanskog redatelja Mikea Leigha osvojila je pet nagrada na ovogodišnjoj dodjeli Udruge londonskih kritičara, održanoj u srijedu navečer u Londonu.

Drama o ilegalnim pobačajima, smještena u pedesete godine, proglašena je britanskim filmom godine, a dobila je i nagrade za redatelja Leigha ("Tajne i laži") i glavnu glumicu Imeldu Staunton.

Martin Scorsese osvojio je nagradu za najboljeg redatelja za film "The Aviator", ali je u kategoriji najboljeg filma mjesto najboljeg morao prepustiti američkoj komediji "Stranputica".

Jamie Foxx proglašen je najboljim glumcem godine za glavnu ulogu u "Rayju", dok je Daniel Craig osvojio nagradu za najboljeg britanskog glumca za ulogu u filmu "Trajna ljubav", prema romanu Iana McEwana.

Scorsese je primio nagradu od glumice iz "The Aviatora" Cate Blanchett na dodjeli održanoj u londonskom Dorchester hotelu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik žirija William Russell opisao je film kao "djelo redateljskog majstora koji se briljantno snašao u epskoj priči Howarda Hughesa".

Nagradu za britansku glumicu godine podijelile su Eva Birthistle za "Ae Fond Kiss" i Kate Winslet za "Vječni sjaj nepobjedivog uma".

Ken Loach, redatelj "Ae Fond Kiss", dobio je posebnu nagradu kao priznanje za 40-godišnju karijeru.

(Hina) xbnš ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara