Londonski taksisti protiv zapošljavanja ubojice

Tekst: I.Ka.
Foto: Arhiva

LONDONSKI vozači crnih taksija protestirali su protiv zapošljavanja osuđenog ubojice. Oko 1.500 članova Ujedinjene unije taksista sudjelovalo je u protestu koji se odvijao na cesti u Islingtonu, prenosi Sky News. Protestirali su tako što su stotine vozača taksija izašle na ulice u svojim crnim taksijima, vozili su izrazito polako i trubili.

Osuđenom ubojici žene omogućuju da postane vozač taksija

Prosvjed je posljedica dopuštanja gradskih vlasti osuđenom ubojici žene da polaže poseban vozački ispit za taksije. Prolaskom na ispitu automatski dobiva dozvolu voženja taksija i mogućnost zaposlenja kao taksist. Ured za zaštitu javnog prijevoza omogućio mu je polaganje vozačkog ispita unatoč tome što je bivši zatvorski osuđenik.

"Protest je bio jako glasan i dobronamjeran te je prošao bez ikakvih nereda osim gužvi koju su uzrokovali", kazao je novinar Sky Newsa sa mjesta događanja. Policija je cijelo vrijeme nadgledala situaciju.

Jim Kelly predsjednik udruge taksista izjavio je kako je ovo stvar koja se treba ozbiljno shvatiti i kako se "Londonski transport" mora pobrinuti da do izdavanja dozvole ne dođe jer je u pitanju javna sigurnost te dodaje kako muškarac nije dobar kandidat za izvršavanje posla taksiste. Ako ubojici daju dozvolu, taksisti Londona će nastaviti prosvjedovati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara