LONDONSKO KAZALIŠTE ALMEIDA IDE DALJE

Trevor Nunn režirat će svoju prvu predstavu u londonskom kazalištu Almeida, u sklopu prve sezone u tom kazalištu pod umjetničkim vodstvom Michaela Attenborougha.

Nunn, ravnatelj u odlasku Kraljevskog nacionalnog kazališta, režirat će novu verziju Ibsenove drame ´Dama s mora´, javlja BBC.

Attenborough je time najavio svoju prvu sezonu u kazalištu koje se vraća u svoje preuređene prostorije u četvrt Islington u sjevernom Londonu.

Među ostalima, pod njegovim ravnanjem postavit će se prva drama glumca Anthonyja Shera ´I.D.´ i ´Five Gold Rings´ Joanne Laurens.

Attenborough misli kako je Almeida poseban prostor, uvjerljivo najuzbudljiviji u Londonu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Ne mogu zamisliti veći izazov od vođenja takvog kazališta i režiranja Shakespearea, klasika i novih pisaca´, rekao je on.

Almeida se proslavila u razdoblju kada su to kazalište vodili Jonathan Kent i Ian McDiarmid, koji su zaslužni što su u njemu glumili Kevin Spacey, Juliette Binoche i Cate Blanchett.

Almeida je nekada bila glazbena dvorana s 300 sjedala, a do 1990., kada dolazi dvojac Kent - McDiarmid, tamo nisu postavljane vlastite produkcije tog kazališta.

Dosad je u tom kazalištu bilo 15 premijera, među ostalima drama Edwarda Albeeja, Neila LaButea, Harolda Pintera, Davida Harea.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara