Lopovi pokrali kablove bjelovarske Elektre vrijedne preko 100.000 kuna

POLICIJSKA uprava bjelovarsko-bilogorska izvijestila je o okončanju kriminalističke obrade nad šestoricom muškaraca koje se sumnjiči da su u posljednjih četrdesetak dana krali električne bakrene kablove i tako bjelovarsku Elektru oštetili za više od 100.000 kuna.

Kaznena prijava podnesena je protiv 23-godišnjeg državljanina BiH i petorice hrvatskih državljana iz Gline, 23-godišnjakom, 27-godišnjakom, 38-godišnjakom, 42-godišnjakom i 47-godišnjakom.

Oni su s 8. na 9. travnja, zatim u vremenu između 8. i 12. svibnja, 12. ili 13. svibnja te konačno 15. svibnja u ukupno četiri navrata, na područjima mjesta Predavac, Rovišće i Klokočevec s dalekovodnih stupova koji nisu bili u funkciji skidali električne bakrene kablove i prodavali ih u stanicama za otkup sekundarnih sirovina u Zagrebu. U prvoj su "akciji" Elektru oštetili za 37.752 kune, u idućoj za 22.300 kuna, a u trećoj za 36.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šteta za posljednju u nizu krađa još nije utvrđena, navode u policiji. Uhićeni su 16. svibnja nakon što ih je policija uhvatila "na djelu" u noći s 15. na 16. svibnja kada su oko 23.20 u Rovišće došli na jedno polje udaljeno tristotinjak metara od mjesnog groblja. Tamo su po već ustaljenoj proceduri skidali i sjekli kablove koje su namotavali u kolutove te spremili ih u vozila.

Nakon što ih je policija prekinula u krađi svi su se razbježali, ali su 16- svibnja pronađeni i uhićeni.

I.K.
Foto: Index arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara