Lovrin: Kod puštanja Budiše na slobodu nisu ispunjene zakonske pretpostavke

MINISTRICA pravosuđa Ana Lovrin, koja je danas svečano otvorila radove na adaptaciji zgrade Općinskoga suda u Velikoj Gorici, tom prigodom na upit novinara izjavila je kako, prema njezinoj osobnoj procjeni, u slučaju puštanja osuđenog ubojice Vinka Budiše na slobodu nisu ispunjene sve zakonske pretpostavke za donošenje takvog rješenja, no kaže kako elemenata za pokretanje stegovnog postupka protiv suca Branka Milanovića koji je Budišu poslao na jednomjesečni dopust, također prema njezinoj osobnoj procjeni, nema.

Lovrin kaže kako ona kao ministrica pravosuđa nije nadležna kontrolirati zakonitost sudskih odluka, te dodaje kako ima saznanja da je Državno odvjetništvo zatražilo predmet i da se očekuje njegova odluka o zakonitosti Milanovićeve odluke.

Podsjećamo, sudac Branko Milanović, koji se "proslavio" oslobađajućom presudom u slučaju tužbe za silovanje 28-godišnje američke košarkašice Ilishe Jarett pri čemu je gospićkog tajkuna Josu Mraovića proglasio nevinim izjednačivši guranje prsta u anus s rukovanjem, ovaj put je šokirao javnost pustivši osuđenog ubojicu na jednomjesečni dopust.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vinko Budiša Mrki, koji je pravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora za ubojstvo 19-godišnjeg Milenka Đekića hicem u potiljak, posljednjih je dana, naime, viđen kako šeće Splitom i obilazi gradske ugostiteljske objekte. Milanović ga je pustio na jednomjesečni dopust  navodno zbog dolaska kćeri iz Amerike.

Lovrin je danas također kazala i kako će Državno odvjetništvo utvrditi je li Milanovićeva odluka bila zakonita ili ne, ali da će biti bespredmetna, jer Budišin dopust ionako istječe za nekoliko dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara