Lovrinović eksplodirao: Nedopustivo da se drugorazredni činovnik strane banke miješa u našu politiku

Lovrinović eksplodirao: Nedopustivo da se drugorazredni činovnik strane banke miješa u našu politiku

Foto: FAH

"HISTERIČNI napadi na mene znak su da su otvorene najvažnije teme", napisao je Facebooku MOST-ov Ivan Lovrinović te nazvao drugorazrednim činovinikom Erika Nielsena, glavnog ekonomistom Unicredit banke koja je organizirala investicijsku konferenciju u Kitzbühelu.

> Orešković oduševio vjerovnike, a oni mu poslali jasnu poruku: Ne miješajte se u monetarnu politiku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem udruzi Franak na podršci jer moramo biti svjesni da samo zajedničkim naporima možemo riješiti ovaj i druge teške probleme u Hrvatskoj. Podržali ste me na izborima i bit ću vaš glas u Saboru i široj javnosti", napisao je.

"Napadi kojima sam izložen u zadnje vrijeme pokazuju tko se plaši promjena i želi sačuvati svoje pozicije. Otvorio sam dvije važne teme: monetarna reforma i drugi mirovinski stup. Sada se moraju napraviti državnički potezi, promijeniti ekonomska i monetarna politika jer će u suprotnom nastupiti kolaps. Drugorazredni činovnik jedne strane banke u udarnim terminima HRT dobija priliku da se izravno miješa u našu unutrašnju politiku i monetarni sustav. Neviđeno i nedopustivo!

Cilj je da me se marginalizira i proglasi opasnim tipom koji želi svojim neznanjem destabilizirati za njih savršeni sustav koji im je čitavo vrijeme jamčio stabilne zarade i neodgovornost u poslovanju poput problema "švicarac". Sada će se pokazati tko će se svrstati na koju stranu i što možemo očekivati u bliskoj budućnosti. Neću vas iznevjeriti, napisao je", napisao je, komentirajući intervju Željka Karduma s Erikom Nielsenom.

> Ekonomisti pokrenuli peticiju protiv zamrzavanja uplata u drugi mirovinski stup

Protiv zamrzavanja uplata u drugi stup pokrenuta je peticija koju su potpisali brojni ekonomisti i pravnici - dr. sc. Martina Dalić, dr. sc. Sandra Švaljek, prof. dr. sc. Maja Vehovec, prof. dr. sc. Željko Potočnjak, mr.sc. Vuk Vuković, dr.sc. Predrag Bejaković. dr.sc. Andrea Mervar, dr.sc. Nevenka Čučkovic, dr.sc. Maruška Vizek, mr.sc. Marina Kesner Škreb, mr. Velimir Šonje i doc. dr.sc. Ivana Vukorepa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara