Lozančić odgovara Ashdownu: Pomilovanje Prce zakonito i ustavno

PREDSJEDNIK Federacije Bosne i Hercegovine Niko Lozančić ustvrdio je da je kod pomilovanja bivšeg ministra obrane Miroslava Prce postupio zakonito i ustavno, odbacivši time pritužbe Visokog predstavnika Paddya Ashdowna da je zloporabio položaj.

Pomilovani bivši ministar obrane Miroslav Prce osuđen je na pet godina zatvora nakon nagodbe o priznanju krivnje u slučaju Hercegovačke banke.

"U procesu donošenja odluke niti jednim aktom ili postupkom nije dovedena u pitanje presuda Suda BiH niti se na bilo koji način djelomičnim smanjenjem kazne osuđenom pojedincu dovodi u pitanje rad Suda ili Tužiteljstva", napisao je u pisanom odgovoru Paddyu Ashdownu predsjednik Lozančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pismo je Ashdownu upućeno u petak, a o njegovu je sadržaju javnost izvješćena u nedjelju.

Loznačić je istaknuo da je prigodom pomilovanja u cijelosti poštovana pravna procedura. Pri tome je priznao kako pojedina zakonska rješenja nisu savršena ali se istodobno suprotstavio tome da se bilo tko, pa i Visoki predstavnik, stavlja iznad važećih zakona i Ustava. Predsjednik Federacije Niko Lozančić ocijenio je diskreditacijom i omalovažavanjem tvrdnje Ureda Visokog predstavnika da je pomilovanje Prce obavljeno zbog njegove stranačke pripadnosti HDZ-u BiH.

(Hina) xzkre ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara