Lozina prijatelju zaprijetio smrću

TONI ETEROVIĆ prijavio je u utorak Slavka Lozinu, Josipa Bikića, četverooptuženog u slučaju Lora i časnika HV-a Miljenka Lozinu, rođaka splitskog suca, zbog prijetnji smrću.

Nakon što je Eterović podnio prijavu policiji i USKOK-u jučer je na informativni razgovor pozvan Lozina, a ispitan je i sam Eterović, donedavno vrlo bliski prijatelj kontroverznog suca Županijskog suda u Splitu. U Državnom odvjetništvu potvrdili su da je Eterović i njima prijavio Lozinu.

Eterović je za Jutarnji list rekao da su u utorak oko 13 sati na vrata njegovog stana pokucali Lozina, Bikić, njegov i Lozinin zajednički prijatelj Anđelko Bašura, te njemu nepoznata osoba. Tvrdi da mu je Bikić zaprijetio (90 posto uvjeren je da se radi o optuženiku Bikiću) da će ga progutati mrak ako bude pričao o stvarima koje je saznao za vrijeme druženja s Lozinom, a koje se odnose na proces za zločine u Lori.

Lozina je Eterovićiu, kako tvrdi, rekao da ne zna s kim ima posla te mu dao do znanja da ima svoje ljude u policiji. Jedna od "tajni" koje Eterović ne bi smio pričati je podatak po kojemu je za vrijeme trajanja procesa za Loru, točnije u studenom 2002. godine, brat optuženika Bikića Lozinu vozio na novinarsku konferenciju u Zagreb. Četverooptuženi Bikić u to vrijeme je bio u bijegu. Nadalje, Eterović tvrdi da je Bašura tada znao gdje se skrivaju tadašnji optuženici za zločine u Lori Josip Bikić i Miljenko Bajić.

Lozina je, kako kaže Eterović, okružen kriminalcima. Tvrdi da mu se Lozina povjerio da se sastao s bratom Igora Štimca, Damirom Štimcem, kojem se sudi za ubojstvo. U procesu protiv D. Štimca sudi Lozina.

Sudac Županijskog suda Slavko Lozina za Jutarnji list kratko je komentirao da je Eterović bolesna osoba te da o njemu i prijavi koju je podnio nema što reći. Josip Bikić, koji je sebe nazvao obiteljskim čovjekom i biznismenom, kaže da mu je izvan svake pameti ići okolo i prijetiti ljudima. Za Bašuru je rekao da je bio njegov zaposlenik prije 10-ak godina, ali da ga od tada nije vidio.

Toni Eterović javnosti je postao poznat po incidentu na tiskovnoj konferenciji u Zagrebu, kada je sucima Vladimiru Gredelju i Slavku Lozini oduzeo riječ i počeo vrijeđati novinara Jutarnjeg lista. Konferenciju je organizirao Gredelj, kako bi Lozina odgovorio na kritike javnosti zbog niza incidenata u sudnici tijekom suđenja u procesu Lora. Prisutni novinari tada su se sumnjičavo pogledavali kada je Lozina rekao da mu je 23-godišnji Eterović obiteljski prijatelj.

Eterović je široj javnosti poznat i po projektu "Glazbom protiv droge", koji je pokrenuo prije nešto više od tri godine i koji je ubrzo propao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara