LS i Libra potpisali izjavu o suradnji

VRLO smo radosni, riječi su kojima je predsjednik LS-a Ivo Banac popratio današnje potpisivanje izjave o programskopolitičkoj suradnji LS-a i Libre, koja bi trebala biti početni korak ka ujedinjenju dviju stranaka.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru, predsjednici LS-a i Libre, Banac i Radoš, potpisali su izjavu koja, među ostalim, predviđa zajednički nastup dviju stranaka u Saboru i na idućim lokalnim izborima, a zastupnici tih stranaka, po Radošu bi od jeseni trebali biti u zajedničkom zastupničkom klubu.

Nadležna stranačka tijela LS-a i Libre do 15. srpnja će se očitovati o suradnji i ujedinjenju, stoji u izjavu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banac je ocijenio kako je ujedinjenje liberalnih stranaka u novu liberalnu opciju nezamjenjiv proces na hrvatskoj političkoj sceni, istaknuvši da će današnji potez LS-a i Libre potaknuti i druge stranke liberalnog usmjerenja da im se pridruže.

Radoš je, pak, ocijenio da je, nakon prirodnog procesa rascjepkavanja, sazrelo vrijeme za okrupnjavanje liberalne scene, radi boljeg predstavljanja političkih ideja izraženih u vrlo sličnim stranačkim programima.

Put ujedinjenja svakako je teži od puta razjedinjenja, ali mislim da će naše dvije stranke naći dovoljno snage za to, kazao je Radoš.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara