Lučin: Sigurnost u podunavlju ne odskače od hrvatskog prosjeka

STANJE sigurnosti u istočnoj Slavoniji bitno ne odudara od prosjeka u cijeloj Hrvatskoj, unatoč nekim ekscesima, izjavio je nakon današnjeg sastanka s predstavnicima podunavskih Srba ministar unutarnjih poslova Šime Lučin.

S predsjednikom Zajedničkog vijeća općina Jovanom Ajdukovićem i dožupanom Vukovarsko-srijemskim Mirkom Jagetićem, Lučin je u sjedištu MUP-a razgovarao o sigurnosnom stanju u Podunavlju, s posebnim naglaskom na međunacionalne odnose.

Lučin je rekao da su uz osudu ekscesa na tom području, koji su se uglavnom odnosili na uništavanje nacionalnih obilježja, na sastanku izrazili zadovoljstvo što se oni nisu proširili i poprimili "političke konotacije".

Lučin je osudio i izjave nekih političara koji, kako je rekao, umjesto da djeluju smirujuće svojim istupima dolijevaju ulje na vatru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro sigurnosno stanje moramo sačuvati i u vrijeme predstojećih izbora", rekao je Lučin, ocijenivši da je za poboljšanje sigurnosnog stanja na tom području potrebno što više preventivnog rada i izravnog kontakta s građanima.

To pokazuju i dobri rezultati projekta "Policija u zajednici", koji se u svojoj pokusnoj fazi provodi i na tom području, kazao je Lučin.

Predsjednika Zajedničkog vijeća općina Jovan Ajduković rekao je da zadovoljavajuće sigurnosno stanje u Podunavlju govori o "dobrom radu policije na terenu". Ocijenio je da su projektom "Policija u zajednici", odnosno uvođenjem kontakt policajaca kod građana razbijene predrasude o ulozi policajaca.

Po riječima dožupana Mirka Jagetića predstavnici srpske zajednice uložit će sve napore kako bi se sigurnost očuvala posebno u vrijeme izbora, te kako bi se izbjegli radikalizmi, koji, kako je rekao, štete Hrvatskoj, ali i srpskoj zajednici u "njenom pozicioniranju u smislu korektnog partnera".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara