Lučin u Gospiću o generalu Gotovini

MINISTAR unutarnjih poslova Šime Lučin danas je, osvrnuvši se na pisanje nekih medija o ponudi nagrade američke vlade za podatke o generalu Anti Gotovini, izjavio kako MUP, odnosno Vlada o tome nisu dobili nikakve obavijesti.

"General Gotovina međunarodni je bjegunac, za njim je raspisana međunarodna tjeralica. Hrvatska policija i ostala državna tijela koja se bave poslovima sigurnosti u stalnu su kontaktu sa svojim stranim kolegama. Pravilo je da svaka članica Interpola raspisuje tjeralice odnosno koristi se svojim metodama da bi se otkrili bjegunci", rekao je Lučin. Dodao je da "hrvatska policija u zadnje vrijeme i na tom planu ima mnogo bolje kontakte i odnose s Interpolom nego prije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar je danas u Gospiću za redovita radnog posjeta ličko-senjskoj Policijskoj upravi razgovarao o sigurnosnom stanju, ustroju Policijske uprave, posebno organizaciji prometnog nadzora na autocesti, te o provedbi projekta Policija u zajednici.

O sigurnosnom stanju na području PU-a, na kojem je u zadnjih godinu dana znatno smanjen broj prometnih nesreća, a otkrivenost kažnjivih djela gotovo 80 posto, govorio je načelnik PU-a Goran Grguričin.

Na kraju razgovora s čelnicima PU-a ministar Lučin je na novinarska pitanja ima li novosti u otkrivanju ubojstva Milana Levara odgovorio da nema. Rasvjetljenju Levarova ubojstva moglo bi pridonijeti to što je Hrvatski sabor prihvatio Zakon o zaštiti svjedoka, koji stupa na snagu u početku 2004., jer je svjedočenjima po tom zakonu moguće doći do novih spoznaja, istaknuo je Lučin.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara