Lučin: Vlada se ponaša kao noj s glavom u pijesku i čeka da cijena goriva postane dvocifrena

OSIM građana, najnovije poskupljenje goriva zabrinulo je i političare - većinom one oporbene. Tako je SDP-ov saborski zastupnik Šime Lučin poručio kako se "Vlada ponaša kao noj s glavom u pijesku i čeka da cijena goriva postane dvocifrena - viša od deset kuna po litri".

Prema njegovim riječima, očito je kako Vladu konstantan pad standarda građana nimalo ne zabrinjava, a članove Vlade je upitao misle li oni možda da rast cijena goriva ne utječe na standard građana. SDP je stoga od Vlade zatražio da obuzda rast cijena naftnih derivata te tako spriječi nove udare na ionako poljuljani životni standard Hrvata.

Kao jedan od prijedloga kako obuzdati cijene, taj je da se Vlada odrekne svog dijela kolača, odnosno, da se smanje trošarine. Lučin smatra kako bi time Vlada smanjila cijene goriva za 0,50 do jedne kune, ovisno o derivatu. Članovima Vlade je stoga poručio neka "ukoliko nemaju rješenja, pročitaju SDP-ovu interpelaciju o donošenju hitnih mjera kojima bi se utjecalo na negativne učinke rasta cijena energenata, a ako ne znaju ni tada, neka otiđu".

Lučinov stranački kolega Zvonimir Mršić članovima Vlade je zamjerio činjenicu da se cijelog dana bave "bespredmetnim raspravama". Naime, u Saboru se danas raspravljalo o dopuni Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima, pa se povela i oštra polemika o tome trebaju li i jasenovačke žrtve, poput onih bleiburških, dobiti svoj spomendan. Mršić je tad saborskim kolegama poručio: "Okanite se rasprava o prošlosti i raspravljajte o onome što građane muči, poput poskupljenja benzina, jer na kraju neće imati za benzin do Bleiburga".

> Super plus 98, Eurodizel i Dizel preko 9 kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Sindikati nakon poskupljenja goriva traže od Sanadera zaštitu standarda građana

> Polančec: Financijski špekulanti određuju cijenu nafte

> HNS: Vlada nakon izbora nema nikakve volje ni interesa suzbiti stalni rast cijena goriva

I.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara