Lučindanski susreti i Dani crnogorske kulture u Zagrebu

Lučindanski susreti 2004. Dani crnogorske kulture održat će se u Zagrebu od 16. listopada do 20. studenoga, u organizaciji Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske i Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb.

U tijeku tih manifestacija bit će priređeni susreti s književnicima, prikazani filmovi, promovirane knjige, otvorene izložbe, a nastupit će i grupe s pjesmama i plesovima.

Dani crnogorske kulture počinju 16. listopada u zagrebačkoj Kinoteci susretom s crnogorskim književnicima Balšom Brkovićem, Andrejem Nikolaidisom i Ognjenom Spahićem.

Nastavljaju se susretom s književnikom Mirkom Kovačem i prikazivanjem dokumentarnoga filma "Crna Gora dvadesetog vijeka u filmskim dokumentima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Lučindan, tradicionalni općecrnogorski praznik, bit će obilježen druženjem 30. listopada tijekom kojega će biti predstavljene knjige Stanka Roganovića i Marka Špadijera "Diplomatska poslanstva u Crnoj Gori" te Savić Marković - Štedimlija "Deset godina u Gulagu", prikazan film "Sumrak ili svanuće Lovćena", predstavljeni crnogorski pjesnici Mirko i Branko Banjević te će nastupiti pjevačke i plesne skupine.

Početkom studenoga u galeriji "Zvonimir" bit će postavljena izložba Mihaila Jovićevića, a u Crnogorskom domu izložba "Državni grbovi drevne Crne Gore i grbovi država koje su imale diplomatske odnose s Knjaževinom i Kraljevinom Crnom Gorom".

Lučindanski susreti i Dani crnogorske kulture održavaju se pod pokroviteljstvom hrvatskoga ministra kulture Bože Biškupića.

(Hina) xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara