Lufthansa izdvaja rezerve za mirovine iz bilance

Lufthansa izdvaja rezerve za mirovine iz bilance
KONCERN Deutsche Lufthansa AG će svoje obveze za mirovine u slijedećih 10-15 godina pretvoriti u fond vrijednosnih papira i sukcesivno izdvojiti iz bilance.

Krajem 2003. godine Lufthansine rezerve za mirovine iznosile su ukupno 4,3 milijarde Eura.

"Izdvajanjem obveza za mirovine naši zaposleni dobivaju dodatno osiguranje mirovina, koje je u skladu sa svim međunarodnim standardima. Ovim činom osim toga doprinosimo transparentnosti i boljoj usporedivosti naše bilance", izjavio je dr. Karl-Ludwig Kley, predsjednik uprave za financije koncerna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom koraku unutar bilance uspostaviti će se fond u kojeg će godišnje pritjecati sredstva iz novčanog toka. Prva uplata u fond predviđena je za treći kvartal 2003. godine. Dugoročni planovi predviđaju izdvajanje fonda iz bilance.

Na taj će se način imovina fonda potpuno odvojiti od ostale imovine koncerna, a namjena sredstava će biti ograničena isključivo na isplatu mirovina. Potpuno izdvajanje obveza za mirovine iz bilance predviđeno je do 2020. godine.

Stručnu podršku Lufthansi u ovom pothvatu pružaju grupacija HSBC Trinkaus & Burkhardt u ulozi multi-managera i State Street Corporation kao depozitna banka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara