Lufthansa prevela 11 milijuna putnika u prvom kvartalu 2005.

U PRVOM kvartalu 2005. godine Lufthansa je uspjela povećati prodaju i iskorištenost kapaciteta u putničkom prometu. Međutim, slaba konjunkturna kretanja u Njemačkoj i suzdržan razvoj kapaciteta odrazili su se na ukupnu prijevozničku djelatnost koncerna.

Od siječnja do ožujka 2005. godine s zrakoplovnim kompanijama koncerna letjelo je 11.2 milijuna putnika, što je 1,8% manje nego u prvom kvartalu 2004. godine. Međutim, ponuđeni kapaciteti porasli su za 2,2%, a prodaja za 2,9%. Sukladno tome faktor iskorištenosti kapaciteta porastao je za 0,5% na 73,2%.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na teretni promet i dalje utječu nepovoljni okvirni uvjeti. U prvom kvartalu ove godine Lufthansa Cargo prevezla je 414.633 tona tereta i pošte, što je 0,1% više nego u istom razdoblju prošle godine. Iskorištenost kapaciteta u teretnom prometu smanjila se za 3,7% na 65,2%.

S ljetnim redom letenja Lufthansa Cargo počela je primjenjivati mjere za optimizaciju mreže, koje će se pozitivno odraziti na poslovanje u drugom kvartalu. Ukupna iskorištenost putničkih i teretnih zrakoplova blago je pala za 1,7% na 69,6%.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara