Lufthansa znatno smanjila gubitke

U PRVOM ovogodišnjem tromjesečju Lufthansa je zabilježila gubitak od 26 milijuna eura, što je znatno ispod 116 milijuna zabilježenih u istom razdoblju 2004.

Tradicionalno je prvo tromjesečje u godini najslabije razdoblje poslovanja zrakoplovnih kompanija.

Njemačka zračna kompanija objavila je da su troškovi goriva u tome razdoblju dosegnuli 458 milijuna eura, 35,1 posto više nego u istom lanjskom tromjesečju.

"Na pravom smo putu", izjavio je Wolfgang Mayrhuber, predsjednik uprave koncerna Deutsche Lufthansa AG, vezano uz kvartalne rezultate.

Mayrhuber je rekao da je preuzimanjem zrakoplovne kompanije SWISS Lufthansa počela izgrađivati poziciju zrakoplovne kompanije s najvećom mrežom destinacija. Od toga će, kako je rekao, najviše profitirati klijenti obje zrakoplovne kompanije.

Mayrhuber je najavio da je i dalje najvažniji zadatak sanacija poslovanja u SAD-u, te da rekordno visoke cijene nafte zahtjevaju i dalje strogi nadzor troškova, visoku produktivnost i fleksibilnost.

U prva tri mjeseca 2005. godine koncern  je zabilježio promet u iznosu 3,9 milijardi eura što je na razini prošlogodišnjih rezultata. Prihodi od prometne djelatnosti porasli su uslijed porasta prodaje i većih prosječnih prihoda poduzeća Lufthansa Cargo za 3,2. Ostali prihodi iz redovnog poslovanja pali su za 51,5% zbog prodaje udjela u kompaniji Amadeus u prvom kvartalu prošle godine, što je generiralo knjiženu dobit u iznosu 292 milijuna eura. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara