Luka Mišetić: Pored Nobila, Rebiću nije trebalo drugih špijuna

LUKA MIŠETIĆ, opunomoćeni pravni zastupnik generala Ante Gotovine, oštro je reagirao na članak objavljen u Slobodnoj Dalmaciji 18. kolovoza, pod naslovom "Mišetić je bio špijun Markice Rebića". U svom demantu navedenog članka, Mišetić poručuje: "Pored Nobila, Rebiću nije trebalo drugih špijuna!".

"U nastavku svog pseudo novinarskog džihada, potpisujući tekst pod naslovom "Mišetić je bio špijun Markice Rebića", Jasna Babić uspjela je do suza nasmijati ne samo mene već i svakog površnog poznavatelja haaške problematike. Stavljajući svoj potpis ispod tekst u kojemu je jedino točan datum i redni broj stranice, a kojega joj je očito netko servirao, demonstrirala je svu raskoš svoga neznanja, nekompetencije, te podložnosti i sklonost manipulaciji, ali i nepoštovanja čitatelja Slobodne. Ovaj put, pisac Babićkinih tekstova uistinu se grubo našalili sa njom", započeo je Mišetić svoj demant.

"Za demantirati sve netočnosti, polulaži, očite laži i nonsense trebao bi posebno izdanje Slobodne Dalmacije, stoga ću iz poštovanja prema čitateljima kratko ispraviti samo nekoliko najočitijih", nastavlja Mišetić.

"U svom neznanju pisac teksta mi zamjera kako se pogrešno pozivam na `slučaj Milutinović` jer on nikada nije bio u bijegu i dobrovoljno se predao u siječnju 2003. Malo detaljnijom pretragom interneta tekstopisac bi lako utvrdio da je optužnica protiv Milutinovića podignuta i potvrđena u svibnju 1999, kako se odbijao predati Haagu skoro četiri godine, zaklanjajući se iza dužnosti predsjednika Srbije. U međuvremenu je u više navrata omalovažavao sud u srpskim i svjetskim medijima, a glavna tužiteljica je burno reagirala i prosvjedovala te tražila njegovo izručenje ističući kako statut i pravila suda ne poznaju institut imuniteta", objašnjava Mišetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Furunđijinoj presudi se pored njega spominje `suizvršioc, optuženi B`"

"U svojoj neinformiranosti i lijenosti potpisnica teksta nasjeda očito namjernom podmetanju pisca teksta koji joj servira kako `dokumenti ICTY-a pokazuju da Furunđija nije imao ni jednog suoptuženika`. No kada bi potpisnica znala koristiti internet onda bi bez ikakvog problema našla na web stranici ICTY-a Furunđijinu presudu i u noj pročitala kako se pored njega spominje `suizvršioc, optuženi B`. Još bolje bi se potpisnica teksta, kada ne bi bila pseudonovinarka i potpisivala tuđe obavještajne uratke, mogla uvjeriti u točnost mojih navoda kada bi otvorila link na kojemu se nalazi presuda Miroslavu Cicku Brali. U točki jedan te presude piše: `Bralo je optužen 10. studenog 1995, kada su u istoj optužnici s njim optuženi Anto Furundžija i još dvije osobe.` Ovakvi gafovi mogu se dogoditi samo osobi koju ne zanima istina, nego propaganda", poručuje Mišetić.

"Pored neznanja i ne kompetencije, vjerna svojim pseudo novinarskim načelima Jasna Babić računa da će deset puta ponovljena laž nekim čudom postati istina. Stoga ponovo potpisuje već više puta recikliranu laž kako sam ja kolege hrvatske odvjetnike u Haagu špijunirao Markici Rebiću, a to joj je sve `po svom sjećanju objasnio` Ante Nobilo", nastavlja Mišetić.

"Za razliku od Babićkinog izvora ja se nikada nisam ogriješio o etičke norme koje važe za haaške odvjetnike, dokaz je za to da sam ponovo akreditiran u Haagu, čime se baš ne može pohvaliti Babićkin izvor `po čijem je sjećanju` pisala ovaj dio teksta. Osim toga, ako je opće poznato i više puta ponovljeno i potvrđeno kako je upravo Ante Nobilo hrvatskim obavještajnim službama dostavio transkript tada tajnog svjedočenja Stjepana Mesića, kakva bi onda bila logika i potreba službi da pored Nobila imaju druge `špijune`, kada je očito da su od njega mogli dobiti sve, pa i najtajnije dokumente haškog tribunala?", završio je Mišetić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara