Luka Mišetić: Snimka niti šteti niti koristi Gotovininoj obrani

ODVJETNIK generala Ante Gotovine Luka Mišetić izjavio je za Index kako snimka koju je HRT sinoć pustio u Dnevniku, niti koristi, niti šteti obrani njegovog klijenta.

S obzirom da je obrana već najavljivala pobijanje autentičnosti transkripata, upitali smo Odvjetnika Mišetića da nam prokomentira kako će osporiti snimke razgovora Franje Tuđmana s ministrom obrane Gojkom Šuškom na Brijunima u kojima on govori o načinu odlaska Srba iz tzv. Krajine, koje su sinoć dospjele u javnost.

"Autentičnost snimke mogu komentirati oni koji su ju pustili u javnost, a mi na sudu planiramo pobiti vjerodostojnost transkripata", kratko je odgovorio odvjetnik Luka Mišetić.

Do sada su u medijima bili dostupni jedino transkripti snimke sa Brijuna, no od sinoć dostupna je i tonski zapis govora pokojnog hrvatskog predsjednika u kojem on kaže da je "važno da ti civili, da pođu, pa će onda i vojska. Tako da kad pođu kolone, to djeluje psihološki".

Tuđman daje i naputke kako bi se odlazak srpskih civila mogao pospješiti djelovanjem medija, što tužiteljstvo u Haagu tumači kao dokaz planiranog etničkog čišćenja.

"Jedan letak ovako - znači, opće rasulo, pobjeda hrvatske vojske, uz podršku svijeta i tako dalje. Srbi, vi se već povlačite i tako dalje, a mi vas pozivamo da se ne trebate povlačiti, mi vam jamčimo... Znači na taj način im dati put, a jamčiti tobože građanska prava i tako dalje", govori Tuđman na snimci sastanka kojemu prisustvuju Gotovina i Mladen Markač.

Snimku objavljenu u Dnevniku možete downloadati  ovdje.

A.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara