Lukićevo izručenje traži i Srbija, on protiv

SRBIJA je od Argentine zatražila izručenje Milana Lukića što bi moglo otežati njegovo izručenje Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu.

Lukić kojeg ICTY tereti za ratne zločine počinjene protiv nesrpskog stanovništva u ratu u Bosni i Hercegovini sucu, koji se bavi njegovim slučajem, kazao je kako ne želi biti izručen Srbiji te će se boriti protiv toga, objavila je argentinska agencija Telam prenoseći transkripte sa suda.

"Odbija izručenje Beogradu koji ga traži kako bi mu sudio zbog zločina počinjenih nad muslimanima u BiH", stoji u transkriptu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lukić je nedavno izrazio spremnost da bude izručen Haškom sudu pod uvjetom da se to dogodi što je prije moguće. Lukićevo izručenje u ponedjeljak je zatražila i Bosna i Hercegovina.

Lukić je vodio paravojnu skupinu "Bijeli orlovi" koje se smatra odgovornima za otmice, mučenja i ubojstva najmanje stotinu bosanskih muslimana.

Milana Lukića Haški je sud 2000. optužio za zločine protiv čovječnosti i kršenje ratnog prava i običaja, a u Srbiji je u odsustvu osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina. U bijegu je bio od kasnih 1990-ih.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara