Lupinu prijeti kazna zbog maltretiranja životinja

Lupinu prijeti kazna zbog maltretiranja životinja

PROTIV rođenog Varaždinca Ivana Lepena, poznatijeg kao Stephana Lupina, podnesena je kaznena prijava zbog maltretiranja životinja.

Fotograf hrvatskoj (i svjetskoj) javnosti poznat po nerijetko agresivnim nastupima pri čemu su isti uglavnom bili vezani za erotiku i javne ekscese kojima je nastojao privući pozornost medija na sebe, nedavno je, naime, na otvaranju izložbe pod nazivom "Lijepa stvorenja" u Foto-klubu "Split", smatra Udruga "Život", počinio kazneno djelo mučenja životinja.

Kako se navodi u kaznenoj prijavi spomenute Udruge, kroz Marmontovu ulicu 17. srpnja na konju su dojahale dvije djevojke, pri čemu se nakon nekog vremena na konja popela i treća manekenka, da bi na već opterećenu i uznemirenu životinju nastojao zajahati i sam Stephen Lupino kao četvrta osoba.

U kaznenoj prijavi navodi se kako se radilo o vremenskom trajanju u kojemu konj nije mogao više podnijeti sav taj teret te se od iznemoglosti srušio, kao i modeli koji su na njega zajahali.

Iz Udruge "Život" ovakvo su postupanje s životinjama okarakterizirali kao okrutno, te su mišljenja da ovaj slučaj, obzirom da se radi o javno poznatim osobama, baš iz tog razloga zaslužuje posebnu pažnju pravosudnih organa i šire zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stephen Lupino hrvatsku je javnost svojevremeno iznenadio prikazavši se u nešto drugačijem svjetlu predstavivši, za razliku od inače uglavnom erotskih fotografija, one nešto malo drugačije, "humanitarno" obojene, budući se radilo o izložbi naziva "Moji anđeli", a koja je prikazivala djecu oboljelu od tumora.

Stephen Lupino nakon svog posljednjeg ekscesa našao se i na listi "Top 10 negativaca" Udruge "Prijatelji životinja", koji su njegov posljednji javni nastup nazvali "krajnje primitivnim".

Na istoj listi prvo mjesto zauzela je tvrtka Pliva, čiji je plasman na tom vodećem mjestu Udruga "Prijatelji životinja" opravdala time što je u prostoru nekadašnjeg Plivinog istraživačkog instituta otvoren novi istraživački centar GlaxoSmithKline-a, farmaceutske tvrtke koja testira svoje proizvode na životinjama.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara