Lura: radi se na programu zbrinjavanja zadarskih radnika

U povodu današnjeg prosvjeda većine radnika zadarske mljekare koja je prije desetak dana odlukom Uprave prestala s proizvodnjom, Lura je priopćila da se intenzivno radi na programu zbrinjavanja viška radnika koji će biti donesen do kraja listopada.

Lura navodi u priopćenju da će programom zbrinjavanja biti obuhvaćena sva 33 zaposlenika, koji će do konačne izrade programa primati plaće i ostvarivati sva prava iz radnog odnosa, iako se proizvodnja više ne odvija.

Prilikom izrade programa, kažu u Luri, nastojat će se radnike rasporediti na odgovarajuća druga radna mjesta unutar Lure ili pokušati zbrinuti kod drugog poslodavca.

Odluka o prestanku proizvodnje u tvornici Zadar donesena je jer na postojećoj lokaciji nije moguće proširiti proizvodni pogon i podići tehnološku razinu što je neophodno za ispunjenje potrebnih standarda i profitabilno poslovanje, kažu u Luri.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također navode da se pokušalo naći alternativno rješenje uključujući i novog partnera koji bi preuzeo tvornicu, ali da opstanak proizvodnje nije izgledan bez obzira na vlasnika.

Radnici su tijekom današnjeg prosvjeda zatražili od Lure da ponovno uspostavi proizvodnju u zadarskoj mljekari ili da mljekaru proda jer, kako tvrde, zainteresiranih za kupnju ima.

(Hina) pp/xmvr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara