M. Rožić zbog sufinanciranja Horvatove knjige zatražio razrješenje T. Holjevac

SJEDNICA zagrebačke Gradske skupštine, koja je zbog nedostatka kvoruma prekinuta krajem siječnja, počela je danas prijedlogom HSPovca Miroslava Rožića, u ime prikupljenih potpisa 17 gradskih zastupnika, za razrješenje njezine predsjednice Tatjane Holjevac.

Miroslav Rožić ustvrdio je naime kako je Tatjana Holjevac prekršila odredbe Poslovnika Gradske skupštine i Statuta jer je mimo odluke zastupnika prihvatila pokroviteljstvo i s 20.000 kuna sufinancirala predstavljanje knjige Jože Horvata "Svjedok prolaznosti".

Tatjana Holjevac rekla je pak da je radila po Poslovniku jer je za pokroviteljstvo i sufinanciranje Horvatove knjige dobila odobrenje Odbora za javna priznanja, a to nije mogla staviti na sjednicu Skupštine jer je u međuvremenu nije bilo pa je danas o tome samo izvijestila zastupnike.

Najavila je da će u roku od 15 dana sazvati novu redovitu sjednicu Skupštine na kojoj će biti i prijedlog 17 gradskih zastupnika za njezino razrješenje. Također je rekla kako je pravo zastupnika HSP-a i HDZ-a da imaju svoje mišljenje o Joži Horvatu, a ona je svoje iskazala odobrenim pokroviteljstvom Gradske skupštine kad je riječ o predstavljanju njegove knjige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjednica je nastavljena aktualnim satom na kojem je Katarina Fuček (HDZ) pitala gradonačelnika Milana Bandića jesu li razmotrene sve mogućnosti da ne poskupi voda i odvoz smeća u gradu. Gradonačelnik je odgovorio da su, nažalost, morali donijeti i te nepopularne mjere te ići na reorganizaciju Gradske uprave i osnutak Holdinga od kojega za godinu dana očekuje rezultate.

Petar Kuzele (HSU) predložio je u ime umirovljenika da Gradsko poglavarstvo, zbog poskupljenja vode i odvoza smeća, poveća pomoć umirovljenicima za 50 kuna na mjesec. Milan Bandić je odgovorio da se već razmišlja kako pomoći umirovljenicima te socijalno ugroženim obiteljima kojih je šest tisuća. Dodao je da je na potezu Holding i njegovi rezultati.

Danira Bilić (HDZ) zamjerila je gradu da ne stimulira rađanje prvog i drugog djeteta, nego samo trećeg, a - kako je rekla - pretpostavka za treće dijete je da obitelj ima prvo i drugo dijete. Istaknula je da 26 posto obitelji nema nijedno dijete, a prosjek u Zagrebu je 1,6 djece. Gradonačelnik je odgovorio da je od Vlade zatražio ukidanje poreza na dječji dodatak, ali ona, iako se deklarativno zauzima za populacijsku politiku, to nije učinila. Naveo je da grad sada ima pozitivan prirodni prirast, a nakon uvedenih mjera i dalje očekuje pozitivne rezultate.

Skupština nastavlja sjednicu, a pred zastupnicima su 22 točke dnevnog reda, među kojima i Konačni prijedlog odluke o izmjenama i dopunama GUP-a.

Gradski zastupnik DC-a Joško Morić izvijestio je da je Gradski odbor DC-a jednoglasno odlučio da DC iziđe iz koalicije sa HDZ-om na razini grada Zagreba te da će on nastaviti djelovati kao samostalni zastupnik. Razlog tomu je, rekao je Morić, što je HDZ na državnoj razini nedemokratski, necivilizirano i antieuropski raskinuo koaliciju s DC-om.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara