Maček: Kapraljević očito ne poznaje zakone za koje bi morao brinuti

VLADIN glasnogovornik Ratko Maček nije danas želio komentirati najavu čelnika Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Antuna Kapraljevića da će tražiti da se državnim dužnosnicima koje je Vlada imenovala u nadzorne odbore trgovačkih tvrtki u slijedeća tri mjeseca oduzima od plaće po tri tisuće kuna, a premijeru Ivi Sanaderu po dvije tisuće kuna.

Na takve izjave nemam komentara, jer je očito da Kapraljević ne poznaje pozitivne zakone i propise za čije bi ispunjene trebao brinuti, izjavio je Maček.

Naveo je da državni dužnosnici, članovi nadzornih odbora u državnim i većinski državnim tvrtkama, ne primaju za to nikakve naknade, već u ime Vlade, kao vlasnika tih tvrtki, brinu o zakonitosti i zakonitom financijskom poslovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Država bi bila loš gospodar kada ne bi pazila na zakonito poslovanje tih tvrtki i njihovih uprava, naveo je Maček.

Kapraljević je sve dužnosnike koje je nova Vlada imenovala u nadzorne odbore trgovačkih društava, pozvao da podnesu ostavke, jer su, tvrdi, imenovani protuzakonito i nalaze se u sukobu interesa.

Najavio je i da će na slijedećoj sjednici Povjerenstva, idući tjedan, predložiti da se svakom od tih dužnosnika u slijedeća tri mjeseca s plaće skida po tisuću kuna, a premijeru Ivi Sanaderu (koji je potpisao ta imenovanja) po dvije tisuće kuna.

Uporište za tvrdnju da su svi dužnosnici imenovani protuzakonito, Kapraljević nalazi u činjenici da Vlada prije njihova imenovanja nije utvrdila, a Sabor nije potvrdio popis trgovačkih društava od posebnog državnog interesa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara