Maček: Vlada ne može komentirati transakcije Žužulovih

Maček: Vlada ne može komentirati transakcije Žužulovih
HRVATSKA Vlada večeras je vrlo šturo reagirala na objavljivanje podataka da je ipak bilo transakcija između tvrtke "Karin Univerzal" i tvrtke MTS Tatjane Žužul, supruge ministra vanjskih poslova.

"Vlada ne može komentirati privatne transakcija supružnika članova Vlade", kratko je izjavio Hini glasnogovornik Ratko Maček.

Dio sutrašnjih dnevnih novina već je u svojm prvim izdanjima objavio podatke po kojima je između dviju spomenutih tvrtki bilo ukupno pet transakcija, vrijednih 143.000 kuna, zbog čega je danas u Saboru bivši šef Povjerenstva za utvrđivanje sukoba intersa zatražio ostavku ministra Žužula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ti podaci demantiraju današnje navode ministra Miomira Žužula kako nije bilo nikakvih transakcija između tvrtke njegove supruge Međunarodne trgovine i savjetovanja (MTS) d.oo. i tvrtke Ivana Karina, Karin univerzal inženjering d.o.o.

U siječnju ove godine Tatjana Žužul sklopila je ugovor o prodaji poslovnih udjela u poduzeću MTS s vlasnikom Karin univerzal inženjeringa Ivanom Karinom. Prema tom ugovoru, Karin je trebao isplatiti Žužulovoj supruzi 500 tisuća kuna za 50 posto udjela u MTS-u. U lipnju Karin kupuje za 6,3 milijuna kuna poduzeće u stečaju Imostroj, kojemu u rujnu Vlada otpisuje 6,24 milijuna kuna duga.

Prema tvrdnjama sutrašnjeg Jutarnjeg lista, koji se poziva na dokumente u svom posjedu, prvi je iznos Karin univerzal MTS-u uplatio 20. travnja ove godine i to 15 tisuća kuna. Druga uplata na račun MTS-a je bila 4. svibnja u iznosu 30 tisuća kuna, a tri tjedna nakon toga još 33 tisuće. Početkom lipnja MTS-u od Karinova poduzeća sjeda još 15 tisuća kuna, a posljednja transakcija između te dvije tvrtke obavljena je pet dana nakon otpisa duga, kada je poduzeću Tatjane Žužul uplaćeno posljednjih 50 tisuća kuna.

Miomir Žužul i danas je odbacio tvrdnje da je bio u sukobu interesa kada je Vlada donosila odluku o otpisu duga Imostroju. Žužul je izjavio da je ugovor raskinut i kako, obzirom na to da nije realiziran, nije nikada bilo izvršeno nikakvo plaćanje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara