MacShane: Kosovske institucije i čelnici trebaju preuzeti veću odgovornost

BRITANSKI ministar za Europu Denis McShane, koji boravi u dvodnevnom posjetu Kosovu, izjavio je u srijedu u Prištini, u odvojenim razgovorima koje je vodio s najvišim predstavnicima kosovskih institucija i političkim predstavnicima Albanaca i Srba, da kosovske institucije i politički čelnici trebaju preuzeti veće odgovornosti za procese kroz koje prolazi Kosovo.

Britanski diplomat posjetio je tijekom jutra, zajedno s kosovskim predsjednikom Ibrahimom Rugovom, pravoslavnu crkvu u Prištini koja je oštećena tijekom ožujskih nemira na Kosovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kosovski predsjednik izjavio je tim povodom kako svi vjerski objekti, neovisno kojoj vjeri pripadaju, predstavljaju tradiciju Kosova i naroda koji tu žive te da su stoga poduzete sve mjere da se svi vjerski objekti, razarani i oštećeni tijekom nedavnih nemira čim prije obnove.

Ministar MacShane rekao je da Zapad zahtjeva od Srba i Albanaca poštivanje europskih demokratskih načela i zajednički suživot dodajući da je "budućnost i Kosova i Srbije i drugih zemalja ove regije Europa".

Britanski ministar sastao se tijekom prijepodneva i s predsjednikom Skupštine Kosova Nexhatom Dacijem te s političkim predstavnicima Albanaca i Srba, a dan ranije i s civilnim upraviteljem na Kosovu Harrijem Holkerijem.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara