Madrid: Baskijski separatisti ubili policajca

JEDAN je policajac smrtno stradao nakon što je na njega pucano iz automobila u kojem su bila dvojica muškaraca za koje se vjeruje da su baskijski separatisti.

Antonio Molina, 27-godišnji policajac, ubijen je u utorak dok je prilazio automobilu parkiranom u blizini benzinske postaje u mjestu Villalba, sjeverozapadno od Madrida.

Španjolsko Ministarstvo unutarnjih poslova tvrdo da su dvojica osumnjičenika, članova terorističke organizacije ETA, planirali bombaški napad u Madridu.

Jedan je osumnjičeni u sukobu s policijom ranjen, a drugi je uhićen četiri sata kasnije. I partner ubijenog policajca u pucnjavi je teško ozlijeđen.

Ford Escort osumnjičenih bio je opremljen eksplozivom, koji je policija aktivirala u kontroliranoj eksploziji.

Osumnjičenik koji je navečer uhićen u baskijskom gradu San Sebastian s mjesta zločina pobjegao je otevši automobil i vozačicu u njemu, koju je ubrzo pustio.

Španjolski ministar unutarnjih poslova Angel Acebes izjavio je da su osumnjičenici poznati kao članovi ETA-e. Vjeruje se da su oni krivi i za nedavnu eksploziju u Santanderu kada nitko nije ranjen.

Slučaj ubijenog policajca peti je ove godine za koji se optužuje ETA, u čijim je terorističkim akcijama ubijeno više od 800 ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara