Mafija prijeti da će ubiti autora bestsellera o brutalnosti napuljske organizacije

Mafija prijeti da će ubiti autora bestsellera o brutalnosti napuljske organizacije

TALIJANSKA policija ispituje glasine da napuljska mafija planira ispuniti prijetnju kako će do Božića ubiti autora bestsellera "Gomora", na osnovu kojeg je snimljen hit film o brutalnosti mafije.

Roberto Saviano (29) već dvije godine živi pod 24-satnom policijskom zaštitom nakon što je mafija, poznata kao Camora u njegovom gradu, odlučila da ga kazni zbog ogromnog uspjeha knjige, koja se temelji  na njegovom istraživanju.

Knjiga je u Italiji prodana u 1,2 milijuna primjeraka a prevedena je na 42 jezika. Mafiju je dodatno naljutilo to što je priča stigla do velikog ekrana i postala kandidat za Oscara, pa želi ubiti Saviana i njegovo osiguranje što je prije moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski mediji objavili su da je ozloglašeni napuljski klan prijetnju prebacio u "operativnu" fazu i želi ubiti Saviana do Božića.

Saviano je u svojoj knjizi detaljno opisao umiješanost mafije u  čitav niz poslova u Napulju i okolici, od reketa i droge, do odlaganja otpada. Obrijane glave i oštrog pogleda, sa bradom i u crnoj majici, on je postao simbol borbe protiv organiziranog kriminala.

J.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara