Magali Čučić tvrdi da je suprug iznio niz lažnih optužbi protiv nje

Magali Čučić tvrdi da je suprug iznio niz lažnih optužbi protiv nje
MAGALI BOERS ČUČIĆ, supruga bivšeg hrvatskog veleposlanika u Belgiji i predsjednika Europskog doma Ljubomira Čučića, izjavila je danas da je njezin suprug iznio niz lažnih optužbi na njezin račun.

Ponovila je na današnjoj konferenciji za novinare tvrdnje iz zadnjeg broja tjednika "Nacional" kako je dom morala napustiti zbog sustavnog fizičkog zlostavljanja kojemu su, tvrdi, često prisustvovale i njihove dvije maloljetne kćeri.

Opovrgnuvši jučerašnje tvrdnje supruga da je ozljede dobila pri padu niz stepenice, kazala je da je od povratka u Hrvatsku krajem travnja, u tri navrata suprug prema njoj bio agresivan, te da o tome postoje i liječnički nalazi. Objasnila je da je bijeg iz kuće bio jedina mogućnost zaštite jer je imala osjećaj da je nadležne institucije nisu shvatile ozbiljno kada je tražila pomoć.

Na upit zašto je čekala šest godina da bi napustila muža nasilnika, odgovorila je da to nije mogla ranije učiniti zbog straha, srama, nade da će se nešto u braku popraviti, izolacije te potpune financijske i društvene ovisnosti o suprugu.

"To nije lako, a posebno je teško ako vam je suprug poznat kao šarmantna i poznata osoba koja brani ljudska prava, koja ima dobre veze i koja vam kaže da će vas ubiti", istaknula je.

Prema riječima voditeljice Autonomne ženske kuće Neve Tolle, Magali Boers Čučić danas je obavila s policijom prvi obavijesni razgovor koji će se nastaviti narednih dana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je potvrdila i zagrebačka Općinska državna odvjetnica Vesna Abramović, izjavivši za Hinu kako se tužiteljstvo u rasvjetljavanje ovog slučaja uključilo zajedno s policijom, te tijelima socijalne skrbi.

Kazala je kako će narednih dana tužiteljstvo razmotriti prikupljene materijale i donijeti odluku o daljnjim postupcima. Dodala je da je u takvim slučajevima vrlo teško utvrditi stvarno stanje i je li osoba koja se žali na nasilje u obitelji spremna biti vjerodostojan sudski svjedok.

"Pitanje je što će se od novinskih napisa pokazati istinitim", kazala je Abramović, dodajući kako još nije saslušana druga strana, odnosno Ljubomir Čučić.

Magali Boers Čučić se s dvije kćeri trenutno nalazi u skloništu za žene žrtve nasilja.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara